söndag 17 april 2016

Informationsträff på Länsstyrelsen

I tisdags var jag ju på ett informationsmöte som Länsstyrelsen hade bjudit in till.
Ett mycket bra iniativ tycker jag.
Länsstyrelsen här i Örebro tar avstånd från det som hände i Skåne när trubbnosupproret tog sin fart i höstas.
Skönt tycker jag för det var inte ok det som hände där.

Det var ca 80 uppfödare som var inbjudna vars raser finns med på SRD listan, men vi var bara ca 20 som kom, synd tycker jag!

Frallaklubben, Engelska bulldoggsklubben och Mopsorden fick mycket positiv kritik för deras jobb med avelsarbetet som framförallt inriktar sig på sund avel och som vi faktiskt har jobbat med sedan 2010, enligt vårat RAS program.

Det blev en bra diskussion om hur vi ska fortsätta avelsarbetet på våra olika raser.
Tyvärr eller det är väl inte så konstigt då trubbnosarna står i fokus just nu blev det mycket prat om andningen på våra hundar.

Det jag tycker var lite synd och som var det ända jag har att kritisera är på slutet när representanterna från länsstyrelsen frågade oss uppfödare hur lång tid det får ta att vända trenden som nu är innan de sätter in restriktioner på SRD raserna. Vi ställde motfrågan hur lång tid har vi på oss men det svarade de inte på. Lite svårt för oss enskilda uppfödare att ta på oss allt. Det måste till en förändring bland utställningsdomna med, och SKK måste också dra sitt strå till stacken. Du måste ju som uppfödare ha utställningsmeriter på din hund om den ska gå i avel annars kan du inte registrera valparna på samma villkor.


Men som sagt i det stora hela var det en bra kväll!




2 kommentarer:

  1. Jättebra att du engagerar dig och tar ansvar. Men en enskild kan, precis som du skriver, inte vända hela skutan! Många olika insatser måste till.
    Synd att inte alla raser på listan fanns representerade. Synd att man stoppar huvudet i sanden - för allas skull. Det är ju grunden att man erkänner att det finns problem i rasen.
    Ha en bra vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi måste alla ta ansvar för våra hundars hälsa! Tycker också det var synd att inte fler kom.
      Kram

      Radera