fredag 16 september 2016

Oj va de små växer

Nu är valparna inne i socialiseringsfasen ca 3-12 veckor.
Då händer det massor med valpen och det är väldigt bra om de får vara med om och upptäcka så mycket som möjligt innom den tiden( innom rimliga gränser förstås) i en lung och trygg miljö. Detta bidrar till en lugn och harmonisk valp.

På dagarna har vi valparna i köket nu i sin lilla hage. Det är där vi är mest. Vi stökar runt med kastruller, lagar mat, plockar disk, dammsuger, städar mm, typ det man gör i ett hem.
Valphagen är placerad mitt i köket men den har klädda kanter på tre sidor så de små kan krypa undan om de vill sova, fast ofta somnar de mitt i. De är väldigt trygga alla tre.
Lilly är en jättebra mamma som är med och ser till att de mår bra!
De har fått upptäcka världen utanför också, vilket är jättespännande så nu när de små liven är vakna vill de bara ut :)
Alla tre tycker Rex är jättespännande och vill gärna leka med honom, det är så kul att se de små göra lekinviter till Rex bakom kompostgallret och Rex  som inget hellre vill än få leka med de små blir så ledsen när han inte får komma in. Både Alma och Rex har fått häls på småttingarna men än får Rex vänta med att leka, han är ju liiite för stor och burdus ännu, lilla älsklingen :)

Som sagt lite bus utanför hagen och kloklipp igen har det blivit idag. Klorna växer som sjutton nu, klippte klorna för tre dagar men det syns inte.

Det är jättesvårt att ta bra bilder på de små eftersom de är så mörka och vårat golv är mörkt men jag har gjort så bra jag kunde :)

 Rock Me
 Angel Eye.
Hon blir kvar hos oss.
 Dancing Queen och Angel eye.
 Dancig Queen och Rex

 Angel Eye och Dancing Queen leker med stackars Rex
 Angel Eye på båda bilderna.

Rock Me, lilla sötnosen.
Trevlig Helg!!

4 kommentarer:

  1. Men åååå, vad man blir pussjuk!
    Vilka ljuvliga småfranskor de är! Helt underbara!
    En härlig tid nu! Bara å njuta!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu njuter jag av de små!!
      De är helt underbara alla tre.
      Kram

      Radera
  2. Anna-Carin Karlsson17 september 2016 kl. 02:26

    Vilka sötnosar ! Allihopa så fina ! De är ju verkligen super-representanter för rasen och har också en suverän trygg och bra uppväxtmiljö med socialisering på bästa tänkbara sätt..
    Trevlig helg !

    SvaraRadera