måndag 28 september 2015

Lite aktivering i skogen!

Igår var en helt underbar dag, så tidigt på förmiddagen tog jag med tjejerna till skogen.

Vi letade lite godis på stubbar och i mossan, klättrade på stenar och balanserade på stubbar, stockar mm.

Skogen är perfekt att träna din hunds kordination, balans, muskler och stabilitet. Vilket är en mycket viktig del som fysträning. Det är dels skadeförebyggande och dels får hunden träna sina muskler och styrka. Vilket i sin tur minskar skaderisken. Skogen är som hundens gym kan man säga :)
En god kroppskontroll är guld värt och ökar hundens prestationsförmåga avsevärt!! Men som jag har skrivit förut, värm upp innan och varva ner efter. Nervarvningen är viktig för att kroppen ska hinna transportera bort slaggprodukter från musklerna och hinna syresätta dem igen. Detta i sin tur gör att musklerna slappnar av och inte blir spända och ömma. Får hunden dessutom massage eller lite stretching efter är det ju såklart ännu bättre!!






 Här har vi kroppskontroll på hög nivå :)
Det ser kanske inte så högt ut men det är över 1,5 meter högt och den lilla "hyllan" som de står på är bara ca 20 cm i diameter.
Här gäller det att hunden har koll och litar på sin kropp och på matte/husse!! Och att vi har koll på hunden. Den får absolut inte hoppa ner från den höjden utan jag lyfter både ner och upp.
Duktiga eller hur!!

4 kommentarer:

  1. Va härligt det ser ut! De är så duktiga allihopa!! Intressant det där, måste nog prova mer med Liv....:) om jag vågar.... Hon är ju inte rädd för nåt den där lilla tösen...:) Fina bilder som alltid!! Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de är ju helt galna våra små frallor så man får vara lite försiktig men de tycker det är så kul att få göra lite trix. Fyll på med godis bara så fixar ni det!!
      Kramar!!

      Radera
  2. Sötnosar!! Vad härliga de ser ut där de står på rad på stocken! Hihi
    Kram på er!

    SvaraRadera