lördag 12 oktober 2013

Aktiveringsbana

Idag har det ju varit toppen väder!! Så i morse gick jag och sonen ut i skogen med tjejerna, det är kul när sonen vill följa med. Vi körde lite uppsök och turades om att gömma oss.
 
Ibland när andan faller på så brukar jag göra en liten aktiveringsbana i trädgården. Jag tar helt enkelt det som finns, den här gången blev det en upp och nervänd kruka i cement, en upp och nervänd hink, några buskställ och några koner. Klart.
 
Sonja vill ha fart och fläkt så där går det undan, är det inte det tappar hon lite fokus. Alma är tvärt om där går det lugnt och hon tappar fokus om det går för fort :) Ett tips är att om ni kan så jobba med hunden utan koppel, det gör att man omedvetet börjar jobba mer själv för man har ingen "livlina" (kopplet) och blir därför en roligare förare för hunden.
 
Min man tog lite bilder så ni kan se hur en aktiveringsbana kan se ut.
 
 Buskställen som blev en liten "tunnel"
 Ställa framtassarna på en hink kan vara lite läskigt.
 Slalom
 
 Igenom "tunneln".
 
 Upp med tassarna.
 Upp på cementkrukan och balansera.
 
 Slalom igen, här går det fort.
 
 
 Ett litet hinder.
 
 Här ser ni skillnaden på Alma och Sonja, här går det inte så fort :)
 

2 kommentarer:

  1. Vad kul!!! Bra idé med hjälpmedlen!
    Tänk att de kan vara så olika, de där två hundarna! Man kan ju förstå varför det inte ger så mycket att läsa beskrivningar vad gäller mentalitet- de undviker nog att skriva så mycket med tanke på att det är så individuellt!
    Ha en fortsatt bra helg!!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja man behöver ju inte krångla till allt, man tager vad man haver :)
    Ha en skön helg du med!

    SvaraRadera